Hopp til hovedinnhold

Kan jeg være helt sikker på at Sukrin er trygt å bruke?

En kritisk og grundig gjennomgang av alle forhold rundt Sukrin ble foretatt i 1998. Intet negativt ble funnet. Her er konklusjonen på den 36 sider lange rapporten:

«Den store mengden publisert data støtter konklusjonen om at inntaket av erytritol ikke antas å forårsake ugunstige effekter i mennesker under forholdene av dets tiltenkte bruk i mat. De tilgjengelige studiene illustrerer at erytritol lett absorberes, ikke blir systematisk metabolisert i kroppen, og skilles raskt og uendret ut i urinen. Videre opptrer erytritol naturlig i kroppen og i kostholdet. Både toksikologiske og kliniske studier gjennomført på dyr viste konsekvent erytritolens sikkerhet, selv når det spises på daglig basis i store mengder. Basert på alle funn om sikkerhet rundt erytritol konkluderes det med at erytritol er sikker i dets tiltenkte bruk i mat.» (oversatt til norsk fra Food and Chemical Toxicology 36 (1998) 1139-1174)

Matlagingstips og oppskrifter rett i innboksen din!

Ved å bli med i vårt nyhetsbrev godtar du vår Vilkår og betingelser